Arrangementsbeskrivelse – arrangementet kræver tilmelding.
Sammen med Center for Frivilligt Socialt Arbejde og Hjerneskadeforeningens Lokalafdeling i Vestsjælland, afholder vi Bisidder kursus fredag den 30. september og lørdag den 1. oktober.
Alle med interesse for at hjælpe andre i en svær situation er velkommen.

Dette kursus giver den grundlæggende viden og en række praktiske redskaber, der klæder frivillige på til at varetage opgaven som bisidder for en borger.

Kurset giver en introduktion til lovgivningen og den grundlæggende viden, der skal til for, at man varetager opgaven som bisidder på bedste vis, stiller de rette spørgsmål til myndighed og borger, og ikke mindst bliver i stand til at sætte de nødvendige grænser – også over for den borger man skal hjælpe.

Man skal ikke have særlige forudsætninger for at deltage i kurset ud over en lyst til at hjælpe andre i en svær situation. Er man (også) motiveret af at man selv har været igennem en svært eller frustrerende forløb med myndighederne, skal man dog være i stand til at sætte sig ud over den frustration eller vrede, man måtte føle i sådan en situation. Det betyder ikke, at man ikke kan være bisidder. Men det kan betyde, at der er sager man skal sige nej til, hvis de minder for meget om det, man selv har været igennem.

Men tænk, hvis borgerne altid forlod mødet med sagsbehandleren eller lægen med en følelse af at være blevet hørt, at man er på ’samme side’ i sagen, og at løsningerne er de rigtige! Det er netop det, en god bisidder er til for.

Kurset starter fredag kl. 10 og fortsætter til kl 16. Om lørdagen starter vi også kl. 10 og slutter cirka kl.16.
Kurset er gratis.
Der er fuld forplejning under kurset.
Kurset afholdes i Sorø på:
Værkerne
Frederiksvej 27 i salen
4180 Sorø

Er du interesseret så giv Lise besked, og hun hjælper med tilmelding.