Foredrag for pårørende om hjerneskader.

Foredrag med neuropsykolog Henrik Valentin Mortensen.

Når et medlem af familien får en senhjerneskade, f.eks. efter en blodprop i hjernen, en hjerneblødning, en ulykke eller en tumor i hjernen, ændres hele familiens liv totalt. Mange vil udtrykke det sådan; – ”hele livet bliver vendt på hovedet”.

Med det formål, at give den eller de pårørende, en god information, forstå sin ramte pårørende og sig selv, har Odsherred Kommunes Hjerneskadekoordinator Rikke Hvidtfeldt, inviteret den kendte neuropsykolog og foredragsholder, Henrik Valentin Mortensen til en pårørendeaften.

Rikke Hvidtfeldt fortæller: ”Odsherred Kommune har i en årrække tilbudt kursusrækken ”Livet med hjerneskade” til borgere, som har fået en hjerneskade, og deres pårørende, ægtefælle, samlever forældre m.fl. Kurset er tilknyttet en række dygtige undervisere, og der gennemgås vigtige emner og temaer på kurset.

Og Rikke fortsætter: ”Der har vist sig et behov for, at vi sørger for at have god kontakt til de pårørende, både dem, vi kender fra kurset og andre pårørende. Og det har vist sig rigtig gavnligt, at de pårørende bevarer kontakten med hinanden! Derfor inviterer vi i samarbejde med Hjerneskadeforeningen, som har en stor erfaring med at starte netværk for pårørende til senhjerneskadede, til en aften, hvor Henrik kommer og gør os alle meget klogere på, hvordan hjernen fungerer og hvad der kan ske, når hjernen får en skade. ”

Henrik Valentin Mortensen er bl.a. neuropsykolog på Roskilde Sygehus og er en af vore mest erfarne eksperter og foredragsholdere på hjerneskadeområdet. Han vil blandt andet fortælle, om hvad der sker, når hjernen skades, og hvad den pårørende kan gøre for at forstå sin egen og sin pårørendes nye situation.

Rikke Hvidtfeldt og de frivillige fra Hjerneskadeforeningen håber, at det efter mødet vil kunne lade sig gøre, for de pårørende, at få kontakt med hinanden og at de muligvis vil være interesseret i at skabe et netværk eller et fællesskab.

Mødet foregår her:
Torsdag den 27. september 2018 kl. 18.30 til kl. 21.00 på Sundhedscentret, Sygehusvej 5. 3 sal, 4500 Nykøbing Sj.

HUSK tilmelding

Kontaktpersoner og tilmelding til af hensyn til indkøb til kaffe/te:
Rikke Hvidtfeldt, telefon 59 66 56 43 eller mail: rihpe@odsherred.dk
Lise Kiving, tlf. 22 99 39 72 eller mail: lise-n@live.dk